Domaine de Mourchon 2015 Côtes du Rhône

Vrij krachtige kersenrode kleur. Rijp zwart en rood fruit (braam, kers). Vers gemalen witte peper. Goed herkenbare structuur van de allerbeste karaktervolle Rhône-wijnen. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Raszuiver.

Domaine de Mourchon 2015 Côtes du Rhône kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Excl. BTW: € 8,06 Incl. BTW: € 9,75

Domaine de Mourchon is een fraai gelegen bezit (met uitzicht op de Mont Ventoux) in Séguret. Onder de bezielende leiding van de Schot Walter McKinlay en zijn team een “rising star” in de zuidelijke Rhône. De laatste jaren veel hoge waarderingen en prijzen van de (inter)nationale wijnpers. Bescheiden opbrengsten per hectare en veel respect voor de natuur zijn hier vanzelfsprekend.
Eigenaar Domaine de Mourchon
Kleur Rood
Oogstjaar 2015
Herkomst/Appellatie Rhône
Bewaartermijnen 2017 - 2021
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Druif Grenache (60%). Syrah (40%).
Inhoud 75 cl
Alcohol percentage 14%
Gastronomie Huis-schenkwijn. Lamskoteletjes van de grill. Ragout van wild zwijn met zwarte olijven. Cassoulet van boeuf. Hardere belegen/oude koekazen (Gouda/Edam).
Referentie(s) De Grote Hamersma 2017: 8,5/10 Wine Spectator: 90 punten
Wijn spijs Huis-schenkwijn. Lamskoteletjes van de grill. Ragout van wild zwijn met zwarte olijven. Cassoulet van boeuf. Hardere belegen/oude koekazen (Gouda/Edam).

Huis-schenkwijn. Lamskoteletjes van de grill. Ragout van wild zwijn met zwarte olijven. Cassoulet van boeuf. Hardere belegen/oude koekazen (Gouda/Edam).

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Loading...